Alege intotdeauna ce-i place

Potrivit  atunci cand vorbim  despre un inel de logodna nu e mereu ceea ce avem noi in gand ci ceea ce a visat ea intotdeauna.

Ne place, el e alesul, inelul de logodna cu cea mai stralucitoare piatra, cu cea mai exclusivista lucratura si cu cel mai haios text inscriptionat vreodata pe mica bijuterie. Ca ne costa mult, e o problema, dar cu siguranta mai mica decat daca vreo lacrima s-ar scurge din ochii frumosi ai iubitei.

Pe langa frumusetea evidenta a unei bijuterii ca inelul de logodna modelul ales trebuie sa fie si durabil, sa fie din materialul potrivit de o duritate si maleabilitate perfecta cu o piatra taiata cu maiestrie si cu o montura impecabila.

Pentru cei care vor cu adevarat sa aleaga un inel de logodna exista cu siguranta mai multe modele. Modelul furca ce are o sustinere a pietrei cu sase dinti, modelul pavare ce presupune o acoperire a inelului cu pietre, modelul  manunchi unde pietrele sunt in forma de floare cele mai mici inconjurand o piatra central mai mare si modelul cu trei pietre care simbolizeaza vesnicia relatiei de ieri trecand prin azi si visand la un maine fericit.

Bineinteles ca pe langa aceste modele mai exista si altele, totul e sa te informezi sau sa gasesti eventual bijutierul care poate creea chiar inelul conceput de tine. Orice model de inel  ai alege, din punct de vedere al piatrei, diamantul v-a fi mereu o alegere valoroasa sufleteste dar si ca investitie si durabilitate.

Duritatea diamantului are valoarea 10 pe scara MOHS si creste valoarea unui inel de logodna sau al oricarei bijuterii de aur alb, galben sau roz.

Patru parametrii sunt cei care cresc si stabilesc valoarea unui diamante:CARAT, CULOARE, CLARITATE si TAIETURA.

La un pret rezonabil se pot gasi diamante foarte frumoase cu o culoare  si calitate excelenta percepute de ochiul uman ca fiind foarte frumoase.

Daca diamantul nu este o optiune puteti alege si alte pietre pretioase pentru  inelul de logodna …rubin, safir, sunt pietre rezistente, rubinul avand chiar valoarea rezistentei 9, imediat dupa diamante, iar safirul datorita culorii  fiind o alegere inedita pentru un inel de logodna.

 

Indiferent de alegerea facuta, de material sau piatra un inel de logodna trebuie sa va faca pe voi cei care-l daruiti dar si pe voi cele care-l primiti sa simtiti unicitatea momentului si dorinta celuilalt de a-si lua un angajament pentru totdeauna pentru o poveste nemuritoare si unica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.