PIETRELE PRETIOASE SI MAGIA

Cu insusiri curative, pietrelo pretioase le-au fost descoperite inca din stravechi timpuri chiar si puteri magice.

Desi uneori ca sa cumperi o piatra pretioasa poti avea nevoie de o mica avere, acestea compenseaza tot efortul depus prin forta si puritatea pe care le degaja si le transfera catre purtator. Fidelitatea, sinceritatea gandurilor tale dar mai ales dragostea, pot foarte bine sa fie aratate prin daruirea unei bijuterii cu piatra pretioasa, chiar inel de logodna.

Cea mai pretioasa dintre pietre este diamantul, indestructibil, reprezinta rezistenta, magia, perfectiunea si dragostea fara sfarsit. Este numit de catre unii piatra reconcilierii….cu siguranta nu poti rezista in fata unui diamant pur si stralucitor.

O alta piatra extrem de pretioasa dar si fragila este smaraldul. Aceasta reprezinta fericirea, culoarea verde aduce pace interioara, forta, vitalitate cosmica si armonie in univers. Imparatul  Nero—spune legenda—privea luptele gladiatorilor printr-un smarald, piatra lui Venus, zeita dragostei.

Rubinul, piatra pretioasa rosie, duce cu gandul la foc, reflecta bunatatea divina, forta, tinerete, pasiune dar si vointa. Rubinul stabilizeaza emotia  persoanei care-l poarta, si are forta de a-l feri de tradare, dandu-i forta spirituala si fizica.

Datorita culorii albastre, safirul este considerat piatra celesta,reprezinta puritatea, linistea, cumintenia. Purtarea unui safir iti da puterea de a respinge ura, creeaza rabdarea si intareste legaturile.

E clar ca tuturor pietrelor semipretioase sau pretioase li se atribuie calitati si puteri pe care le aduc cu ele in viata purtatorilor.Orice piatra am alege pentru o bijuterie, pentru un inel de logodna, e bine sa ne informam putin asupra calitatilor pe care le are aceasta, mai ales daca suntem cat de cat interesati de magia culorilor si a texturilor.

Topazul, ametistul, granatul, au fiecare in parte calitati usor de atribuit diferitelor tipologii de persoane.Topazul reprezinta fidelitatea, trezeste inteligenta, ajuta la rezolvarea problemelor si la dominarea pasiunilor.

Ametistul este numit si piatra credintei, reprezinta sinceritatea, intelepciunea si umilinta.

Granatul, raspandit foarte mult sub culoarea rosie, stimuleaza pasiunea, creativitatea erotica, imbunatateste vazul si vindeca unele boli.

Pietrele pretioase au primit insa si atribute malefice pe langa cele benefice, au energii negative si pozitive si ii pot incarca pe detinatori cu energiile lor.

Bijuteriile sunt intalnirea suprema intre persoana, piatra si metal.Pietrele pretioase au insotit pamantul in lunga lui evolutie, ajungand in contact cu oamenii care le-au descoperit frumusetea si magia, le-au adunat si tezaurizat si au facut din ele un mijloc prin care sa stapaneasca lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.