Vorbe…despre aur

Una dintre cele mai  pretuite valori ale omenirii, la nivel de persoane sau la nivel de grup, este aurul.Foarte importante sunt exploatarile miniere si zacamintele de aur de pe intreg pamantul.

Valoarea si puterea aurului rezista si creste indiferent de crize financiare  si problemele de tot felul ala lumii.

De la inceputurile civilizatiei oamenii au fost atrasi de aur…goana dupa acest metal pretios dainuind de mii de ani.

Daca in aparenta cautarea aurului era solutia pentru a scapa de griji si de lipsa banilor, aurul a fost visul unor generatii intregi care au renuntat la tot…la timpul lor, la familiile lor, la sanatatea lor si uneori la vietile lor.

 

Culoarea aurului, stralucitoare, care se aseamana cu cea a soarelui, l-a asociat cu divinitatea. Aceasta asociere a existat in intreaga lume in diverse culturi.

Incasii credeau ca argintul si aurul sunt transpiratia soarelui si a lunii, si le foloseau pentru decorarea peretilor templelor.

Descoperind rezistenta metalului galben la coroziune, acesta a fost ridicat la rangul de metal al eternitatii si perfectiunii. Purtarea bijuteriilor din aur duce la cresterea charismei si a puterii de a-i conduce pe altii, mentin starea buna de sanatate a celor care-l poarta si duce la cresterea increderii in sine.

Este un metal foarte maleabil, se poate prelucra in foite ffff subtiri, de asemenea fiind extrem de ductil.

 

STIATI CA:cel mai mare inel din aur, din lume, este asa numitul STEAUA DIN TAIBA….este din aur de 21 carate, are aproximativ 64 kg si este ornat cu 5 kg de cristale Swarowski.

 

Aurul are multe intrebuintari, se foloseste in gastronomie, in industrie, in cosmetica de lux..etc. Exista fructe invelite in foite de aur, bauturi in care plutesc picaturi de aur, praf de aur in inghetata…toate sunt foarte scumpe dar foarte reale.

Aurul este un bun conducator de electricitate si de caldura, este unul din cele mai grele metale, formeaza cu usurinta aliaje.

Prin alierea cu alte metale se obtine aurul de diverse culori, alb, galben,roz..care este folosit in crearea de bijuterii, in combinatii cu diverse pietre pretioase sau nu.

Este un metal foarte pretuit, foarte rezistent, isi pastreaza taria, stralucirea, chiar in situatii in care alte metale s-ar deteriora.

Folositi cu incredere bijuterii din aur, va aduc frumusete, sanatate si accesorizeaza frumos orice persoana sau tinuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.